20 augustus 2008

On the road again to the Rockies

Het weer was na 1 dag uitstel van vertrek uit Kleena Kleene heel mooi. En de voorspellingen waren nog beter.

Het gevoel om weer helemaal op onszelf te zijn is geweldig. De eerste dagen is de omgeving mooi maar niet overweldigend. Williams Lake is een vreselijke stad waar we na 1 nacht snel weg willen. De weg is heel druk richting het oosten.
We hadden de wens een stuk te liften maar dat moeten we nog wat beter oefenen...

Mijke fietst met oordoppen en de Hwy en de omgeving zijn niet echt om van te genieten. In het weekend is het heel druk en is het dom-doorfietsen. We houden vast aan het vooruitzicht van de bergen. 1 geweldige kampeerplek komen we tegen. Een meertje met steiger, vuurkring, gekapt hout. Ideaal en opvallend genoeg geen teken van beren op deze rustige plek! Dit hadden we nog niet uitgesproken of er schoot een cub het pad over de bosjes in. En een berencub is NOOIT alleen... Was het berenalarm weer even opscherp gezet en hebben we de rest van de avond heerlijk genoten, wel met bearspray onderhanden.

Het eten is sinds we weer onderweg zijn veel beter. We hebben veel ideeen opgedaan bij Chris en Jay. Mijke heeft er notities van gemaakt en nu zijn de combinaties simpel maar treffend. Met wat extra gewicht is het nu elke avond bijna feest!

Onze fietsdagen zijn nu gemiddeld 90 km per dag. De hoogte verschillen zijn enorm. 'The Hill' aan het begin van onze fietsroute op het vaste land was heel stijl. Als we van de andere kant waren gekomen hadden we niet zo een lange stijle klim gehad maar zeker een aantal keren zo pittig. Gelukkig hoeven wij nu alleen maar hard te remmen om de snelheid te beheersen (56km/h met bagage is genoeg...).

Tattla Lake-Buller Gorge-100 Mile House-Little Fort- Clear Water- Blue River- Valemount.

Geen opmerkingen: