28 augustus 2008

Mt. Robson

Na onze super romantische zonsondergang bij het meer-met beren in de bosjes-kampeerplek kwamen we op de razende afdaling, de ochtend erna richting Little Fort en Clear Water een Canadees fietsstel tegen dat ons vertelden dat het geweldig wandelen was rond Mt. Robson. We hadden enorm zin in de bergen en waren heel benieuwd naar Mt. Robson Provincial Park. We hebben een 3 daagse trekking gemaakt rond de hoogste berg van de Canadian Rockies (3954m). Na 35km fietsen hebben we onze provisorische, maar beproefde trekkinguitrusting samengesteld. De rest van onze spullen konden we bij het visiter center achtergelaten.
De eerste 7 km van de Berg Lake trail konden we nog fietsen. Daarna moesten we onze fietsjes achterlaten en was het nog 4km naar onze kampeerplek. Dag 2 begon met een klim van 600 meter in 5km daarna was het redelijk vlak naar ons eindpunt.

We hadden Super weer. Super uitzichten op de top en op een glaciertong. Super eten.

Het kan niet op! En dan moeten de bergketens nog komen!

Het was tof om de bergen weer van zo dichterbij te kunnen ervaren. Fietsen is een geweldige manier om ons te verplaatsen en met de mogelijkheid om trekkings te maken is het compleet. Nu nog minder drukte op de wegen waar we langs moeten...

Geen opmerkingen: