10 november 2008

Nog steeds in Nelson...


Onee, we zijn alweer aan het aftellen! En we willen helemaal niet weg uit Canada! We hebben echt zo'n supertijd (gehad). Nog een weekje zijn we in Balfour (Nelson), dan gaan we nog een week naar Vancouver en dan wacht een nieuw avontuur... Ook al willen we eigenlijk niet weg hier, we hebben echt superveel zin in Patagonie.

Gerben werkt nu zes! dagen in de week als stuccadoor hulp. En Mijke is een klein heksje aan het worden en maakt haar eigen kruidenmedicijnen. Verder is het hier erg belangrijk om 'winterklaar' te zijn. Dat betekent dat er in de tuin veel gewied en geplant moet worden; de knoflook en alle gewassen die in de winter alvast moeten wortelen. Verder houthakken, zomerfruit en tomaten drogen, wekken of koken en invriezen.

Het is leuk om langere tijd bij een familie te leven. Alle verjaardagen en speciale Canadadagen en THANKSGIVING en HALLOWEEN maken we zo mee.

Als er tijd over is proberen we zoveel mogelijk van de omgeving te zien....hiken, kayaken, mountainbiken, skien, zo veel te doen hier en te weinig tijd...nu. Afgelopen week is de eerste sneeuw gevallen....oef wat een ski kriebels! 15 novenber gaan we naar Rossland voor een beurs en we hopen dat het dan sneeuwt, want Rossland is 'de' skihill hier. Dus misschien kunnen we nog skien....

We laten nog van ons horen vanuit Vancouver. Foto's komen dan ook weer!

2 opmerkingen:

TjeerdR zei

Hé Gerben en Mijke,

Daar en hier is alles dus goed. Mijn gebit is weer "op" orde, het werkende leven is erg zwaar (na 1 dag werken na de vakantie al weer aan vakantie toe, maar in alle vakanties een vakantie!)

Naar welke muziek luisteren jullie, nog leuke bandjes ontdekt? Wij luisteren nu veel naar The Script en Ilse de Lange (helemaal hot in NL)

Geniet van het genieten,
Groetjes Tjeerd

Foeke zei

Lieve kids!
Mooi wereldje daar hoor! Jullie vermaken je wel daarzo, te zien aan de foto's tenminste. Hé zoon, je bent al een volleerd stucadoor. Gaaf stukje stuc!
Geen arbo daar zeker? :-))
Wouwww en dat houthakken en ook fikkie stoken??? Gaaf!!!
Dikke tút, Foeke