28 november 2008

Daaaaaag Canada!

Alles is weer ingepakt! Morgen vertrekt ons vliegtuig naar Chili de Santiago, waar we 29 november aankomen. Onze vriend Taeke, waarmee we samen gaan fietsen, komt twee dagen later aan vanuit Nederland. En dan op naar Patagonie!

De laatste week in Vancouver was super. We verbleven bij een dochter van mensen die we op Vancouver Island hadden ontmoet. Zij en haar vriend hebben een huisje in Vancouver, vlakbij het centrum, waar wij mochten verblijven! Ze hebben ons nog een aantal Canadese ervaringen rijker gemaakt; (IJs) Hockey wedstrijd kijken in een pub, proeven van Granville Island bier, het uitgaansleven in Vancouver met Canadese bands. We zijn zelfs nog een weekend in hun cabin aan de Sunshine Coast geweest. Ongelofelijk en fijn hoe gastvrij de Canadezen zijn!

Canada was echt een super ervaring. Het reizen door dit land geeft zoveel energie. De mensen zijn positief en houden van hun land. Ze staan dicht bij de natuur en daar hebben we veel van kunnen leren! Op de meeste plekken is het mogelijk om op een ecologische manier en van de lokale economie te leven. Made in Canada, BC is nummer 1 hier.
Het is vervelend om te zien dat we in Nederland die mogelijkheid van leven ver voorbij zijn. Zelfs onze ecologische groenten van de Natuurwinkel worden vaak met een vliegtuig ingevlogen en zijn dus misschien wel milieu vervuilender dan de Hollandse tomaat uit de 24h/7 verwarmde kas. En als je wat wilt planten in je eigen tuintje, weet je nooit zeker wat voor vervuilde lucht en grond je groenten vergiftigen.... Voor ons is het en beetje beangstigend: hoe kunnen we ooit in Nederland leven zoals we het graag zouden willen? En dan nog niet gesproken over de ruimte die ze hier hebben...


Er zijn te veel highlights en toffe ervaringen in Canada om de eerste zeven maanden in een zin te vatten. Maar misschien zegt het feit dat we een 'to-do-list Next time Canada' hebben gemaakt wel genoeg.
We zijn benieuwd wat we in Zuid Amerika gaan meemaken. We kijken enorm uit naar het weerzien met Taeke en hopenlijk kunnen we weer genoeg internet vinden om wat berichtjes en foto's achter te laten....

3 opmerkingen:

Foeke zei

Lieve kids,
lieve Gerben en Mijke!
Ik wens jullie een heel voorspoedige reis toe!
Geniet en leer van jullie rijke ervaring! Geweldig!!!
Een dikke tút, Foeke

Unknown zei

Hoi Gerben en Mijke,

Leuk om zo op de hoogte te blijven van jullie avonturen!

Nog even en jullie zijn met z'n drietjes....voor mij wat minder gezellig, maar voor jullie super!

Ik geniet nog even met volle teugen van Taeke vandaag, en dan is hij maandag van jullie ;-) Doen jullie voorzichtig met 'm? Want ik verwacht hem over een half jaartje wel weer heelhuids terug :-P

Groetjes Natasja

m zei

Hi, I'm so glad that you had such a great experience in Canada.
I know that if I had got further west than the Okanagan in 1972, I'd probably have ended up in Vancouver or on the island, and not back here in the UK.
By now you should be setting out on another amazing adventure. Have a great time, and keep us in touch!