28 juni 2009

On the job!

Nu, na een aantal weken in Ecuador hebben we een duidelijker beeld van wat we gaan doen, hoe, wanneer en waar.


Mijke verkoopt tourtjes.

Het is een groot contrast met de (dag)planningen die we het afgelopen halfjaar hebben gemaakt! Het is wel fijn dat we nu weer een tijd op 1 plek zitten. We zijn nu aan het werk in Hostal Tiana in Latacunga (midden in het centrum met veel aanloop in het restaurant en altijd ¨slapende-gasten¨). Over een week gaan we voor 2 maanden naar Hostal Llullu Llama in Isinlivi (een klein dorpje met een busverbinding eens per dag).

In de afgelopen 3 weken dat we in Latacunga zijn hebben we al veel van de omgeving gezien. Wandelingen in de Quilotoaloop en de vulkaan Cotopaxi van noord en zuid benaderd (gezien is een groot woord door de vele bewolking). Verder natuurlijk veel geleerd over de werkzaamheden in het hostel: cappuccino´s gemaakt, kasboeken bijhouden, uithangbord gemaakt etc. We hebben de luxe dat we niet hoeven te koken en schoon te maken (hebben we Jasper al eens gedaan, hahaha), want de eigenaren hebben daar al mensen voor in dienst. Ook moesten we nog definitief ons visa regelen.


De Cotopaxi vulkaan (noordzijde).

Dit laatste heeft meer energie (en nog meer geld) gekost dan verwacht hadden. Uiteindelijk 3 keer naar Quito geweest (2,5 uur noord van Latacunga). Nu flitsende stempels in onze paspoorten en een pasje rijker mogen we dan toch écht 6 maanden blijven. Hiervan zullen we er sowieso 4,5 gebruiken. Wat we daarna gaan doen is weer lekker vertrouwd ¨de vraag¨.

Onze ideeën blijven veranderen. De fietsen missen we wel nu alweer. We hebben veel werkzaamheden maar fysiek is het toch niet. Koffie met slagroom en heerlijke appeltaart weerstaan zijn onze grootste uitdaging... (Mijke is al lid van de plaatselijke sportschool; leuk, steps in het Spaans!!!)



Belangrijk is dat de mensen die hier werken heel lief en aardig zijn. We kunnen overal over meepraten lekker ook nog in het Nederlands! (heel veel Nederlanders hier.) En nu hebben we zelfs een prive slaapkamer en badkamer!

Lieve mensen, de zomer is nu dan echt een feit in Nederland! Geniet er van. Doen wij ook hier.

2 opmerkingen:

Foeke zei

Tsjongejonge, da's dus nu wel wat anders dan lekker rond fietsen! Maar so'n ervaring is dan toch ook maar weer mooi mee genomen. Trouwens.......Mijke? Eén cappuccino graag!!!

Werkzzzzzzz, liefs en beide een dikke tút!

Unknown zei

Hey Heit, Gelukkig! Je reactie is er! We maakten ons al zorgen.... Tut G