19 februari 2009

Op naar het noorden.


Dag Patagonie! We zijn nu in Santiago en vannacht nemen we de bus naar La Serena. Dat ligt ten noorden van Santiago. En dan gaan we eindelijk weer fietsen!
Door een kapotte Hilleberg tent (ritsen en stokken) hebben we een tijdje moeten verblijven in Santiago. We hebben de tijd nuttig gevuld door het volgen van een cursus Spaans. We kunnen nu dus wat beter met de mensen praten (denken we...). Doordat we nu grammaticaal perfecte zinnen kunnen vormen, denken de Chilenen dat we echt Spaans spreken; dus na een nette vraag krijgen we een ellenlang antwoord, waar we dan weer weinig van begrijpen...hahaha.

Patagonie was een mooi avontuur. We hebben beiden vooral genoten van de Carretera Austral. Zo ruig, mooi en niet toeristisch. Het echte Chileense zuiden. Overal wildkamperen zonder problemen op de mooiste plekken. En je gaat toch echt van de gravel houden....
We zijn nu heel erg benieuwd naar het andere Latijns Amerika. Van de vele kleurrijke mensen, meer tropisch, maar ook de altiplano en de zoutwoestijnen...en cultuur; de Incas etc.
En we gaan weer lekker samen fietsen! Taeke blijft in Santiago en gaat nog door met de Spaanse cursus. Vanaf nu moeten jullie het dus weer met 1 blog doen!

Groeten van de pinguins van Magdalena Island. Geweldige beesten! Je lacht je echt rot bij het zijn van een hele kolonie pinguins. Deze pinguins hebben we bij Punta Arenas gezien.

Oja, we hebben ook alle fotos kunnen uploaden in Santiago! Ze staan op ons flickr account. Het is alleen een grote puinhoop. Binnenkort hopen we de mappen te kunnen ordenen.

2 opmerkingen:

Tjeerd zei

Groetjes uit Bussum

Tjeerd zei

Hééééé, ik weet naam en wachtwoord weer.

Hoe is het verder met de Hilleberg, goedkoop is toch duur koop, mwhahahahaaha :).

Groetjes Gerrie en Tjeerd.
PS waar zijn jullie juli/augustus 2010?